lauantai 21. huhtikuuta 2012

Varustemäärä kasvaa/ Utrustningen ökar



Eilen tuli tehtyö pari löytöä. Vauhti/matka/kalorimittari löytyi puoleen hintaan, ja kun kaupassa oli vielä kaikki pyöräilytarvikkeet -15%, ei paha. Sen lisäksi ostin muovisen juomapullotelineen...

Matkamittari on merkkiä cat eye ja mallia velo 8. Minulla on joskus aikaisemmin ollut cat eyelta pyörälamppu, silloin väitettiin että merkki oli laadukas. No, eipä siinä lampussa mitään vikaa ollutkaan, joten ajattelin, että voisinhan minä tätäkin kokeilla.






En ole vielä asentanut härveliä, saatte lukea siitä kamppailusta myöhemmin. Ajatuksenani on myös kirjoittaa jonkinlainen arvostelu siitä myöhemmin. Olen hieman skeptinen tuolle teippikiinnityssysteemille, ehkä olen vanhanaikainen, mutta ruuvi olisi mielestäni luotettavampi...

Vesipullo teline onpi tuommoinen, siitä ei voi muuta sanoa kuin, että se luultavasti pitää juomapullon käden ulottuvilla ja se on muovia ja musta.

//Johnny

torstai 19. huhtikuuta 2012

Polkupyörän etsimistä... - Letar efter cykel...

Tervehdys kaikille faneillemme!

Kuten Kalle jo ehti huomauttaa tänään ei tullut treenattua töiden ja terveyteni takia. Ja toden totta tuo juustokakku oli sangen maukasta.


Katselin tässä juuri läpi 22 sivua käytettyjä polkupyöriä huuto.netistä,sieltä löytyi pari potentiaalista pyörää, mutta täytyy vielä tarkastella tilannetta ja ainakin syventyä hieman näiden pyörien spekseihin...toisin sanoen googlata ne ;).  Se mikä oli oudointa oli, että siellä myytin pirkka lehteä vuodesta 2000 0,95 eurolla...mikäs siinä, jos joku nyt haluaa ostaa ilmaisjakelulehden joka on 12 vuotta vanha, ostakoot.

Käytettyä pyörää on hankala ostaa kun niissä voi olla vaikka mitä vikoja joita ei heti huomaa, eikä 500 euroa viitsisi haaskata turhaan, etenkin kun siinä on riskinä että jää jumiin jonnekin erämaahan...

Peruspäivä / Average day

Breakfast of champions
Työpäivä. Ei treeniä. Johnny on edelleen kipeä. Hyviä uutisia on kuitenkin se että saimme yhdessä sovittua jotain reissun aloittamisesta ja tämän vuoden suunnitelmista.
Tänä vuonna teemme jonkinlaisen testi-matkan vielä toistaiseksi mysteerinä pidettävään sijaintiin. Voin valottaa sen verran, että ainakin jossain matkan varrella puhutaan ruotsia. Woohoo !!!

Kuvan kalorikuutiot todellakin olivat aamupalani. And they were delicious.
/Kalle


keskiviikko 18. huhtikuuta 2012

Syviä ajatuksia... - Djupa tankar...

No niin, tämä päivä alkaakin jo olla pulkassa.

Pyöräilyrintamalla on ollut hiljaista, olen säätänyt vähän meidän hedaria ja siinä kaikki. Bloggaus on minulle ja Kallelle uutta joten on vaikeaa päättää minkä näköinen blogin pitäisi olla tai miten saamme sen  haluamaamme muotoon, tuo hedarin koko on ollut harvinaisen rasittava kysymys.  (onko kellään vinkkejä??)

Nyt pitäisi pikkuhiljaa alkaa miettiä jonkinlaista treeniohjelmaa ja ottaa selvää mitä lihasryhmiä kannattaa treenata ennen pitkää matkaa. Tästä tulee vielä lisää selontekoa ja toivonmukaan saadaan jonkinlainen systeemi kehitettyä niin, että saamme sen hienosti esiteltyä teille.

PS.

Suklaahippukakun tehoa ei ole vielä huomattavissa...(kukapa olisi voinut arvata!? ;P)

Flunssaa ja kakkua / Flunssa och tårta


Noniin, kuten Kalle aikaisemmin mainitsi, tänään ei kuntoilla. Minulla oli jo eilen hieman flunssan poikasta ja tänään se sitten paheni. Päänsärkyä ja nuhaa, näillä aineksilla ei mennä kuntoilemaan. Kävin onneksi hakemassa Salesta eloonjäämisvarusteet.



Poretabletteja ja suklaahippukakkua. Ne päihittävät minkä pöpön tahansa, etenkin kun saavat vähän taustatukea kahvilta.

Testaillaan tyylejä ja säädetään sivuja.

Kun tällaista vasta aloitellaan niin on hyvä saada sivut tuntumaan omiltaan niin koitellaan minkälaiset raamit sopisivat meille.

Koittakaa jaksaa mukana :)

/Kalle

Ei kuntoilua tänään. Tulevia juttuja.

Eilisestä kommentistani huolimatta en sittenkään pääse tänään kunnolla kuntoilun flow-fiiliksiin. Olin unohtanut, että olin järjestänyt itselleni konsertti-illan tänään. Ei, se ei ole se Queen konsertti vaikka sitäkin kyllä haluaisin mennä katsomaan/kuuntelemaan. Kyseessä on Turun konserttitalolla järjestettävä Akademiska Orkestern Schumann ja Sibelius konsertti. Konserttitalon tapahtumat.
Myöhemmin tällä viikolla aion ehdottomasti kyllä suorittaa perus-kunto-harjoitus-testin itselleni. Tähän kuuluu pitkähkö lenkki Turun upeissa saaristomaisemissa Hirvensalon ja Kakskerran polkupyöräreiteillä. Myös jonkinlaista lihaskuntoa olisi varmaankin hyvä harjoittaa. Ei näillä spageteilla kovinkaan montaa kilometriä mennä. Tästä tietenkin myöhemmin lisää, kuvien kera.

/Kalle


Klikkaa alla olevaa linkkiä "lisätietoja" niin pääset katselemaan tulevia juttuja blogissamme.

tiistai 17. huhtikuuta 2012

Homerin sanoin TOU!/ som Homer skulle säga D'uh!

Ensimmäinen lenkki ja ensimmäinen haveri takana. Oli aika kiinnostavaa yrittää käydä ekaa kertaa pitkään aikaan pyöräilemässä. Lenkistä ei tosin tullut sään takia kauhean pitkä, 20min, mutta silläkin aikana ehtii möhliä jonkin verran.
Ottaessamme kuvia blogia varten(ne ovat kuulema tosi tärkeä osa bloggailua) rakas nakamurani kaatui ja siitä irtosi heijastin. Noh, ei mitään, vähä jesaria ja se on kuin uusi.  ;)
//Johnny

Ensimmäinen/ The First

Kylmä, kylmä turku. / Cold Cold Turku

Huh, ensimmäinen on aina se pahin. Välittömästi aloitettuamme tämän blogin, menimme omasta nerokkuudestamme innostuneina "harjoittelemaan" ja hakemaan sitä paljon puhuttua kuntoa.
Ei siinä vielä mitään että ulkona on edelleen aika kylmä, eikä sekään etten tietenkään ollut laittanut päälleni tarpeeksi vaatetta, vaan se että tulee vielä vettä jotka tuntuvat pistäviltä neuloilta (tai rakeita. En jäänyt ottamaan selvää). Tarpeetonta varmaankin kertoa harjoittelun loppuneen siihen paikkaan. Toivottavasti huomenna pääsee vähän paremmin harjoittelun makuun. Tämän päivän harjoittelu kun kesti sen kokonaiset 20 min.

/Kalle

Esittely ja ideaa...

Nyt se alkaa, kaksi suhteellisen seikkailuhaluista "nuorukaista" aikovat valloittaa rannikkoeuroopan keinolla millä hyvänsä. Toivon mukaan kuitenkin pyörillä ja mahdollisimman pienin henkilövahingoin. Tällä hetkellä työskentelemme molemmat kodintekniikanmyyjinä turkulaisessa hypermarketissa jossa ideammekin syntyi, tämä myös selittää kuntomme laadun.

Tyytymättömyys pakettimatkoihin, turistirysiin ja kiljuviin kakaroihin sai meidät miettimään matkantekoa uudella ja uskomattomalla tavalla.

Matkohjelmat kuten Madventures, Anthony Bourdain ja avara luonto ovat inspiroineet meitä.

Luvassa paljon hajoilua, pyöräilyä ja upeita maisemia. (Full disclosure)

Ennen meidän varsinaista matkaa saatte kuitenkin seurata kehitystämme sohvaperunoista kaksipyöräsankareiksi. Tähän liittyy myös kaluston hankkiminen, löytäminen ja pyöräilyyn syventyminen. Pyöräkunnon kohotus on keskeinen aspekti valmistautumisessamme matkaa varten.

Yritämme pitää sivut suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi mahdollisuuksien mukaan.

Tervetuloa seuraamaan päähänpistomme kehitystä!
 
Nu börjar det!

Två relativt äventyrslystna "ungdomar" ska erövra den europeiska kusten med vilka medel som helst. Vi hoppas dock att största delen av resan sker med cykel och att människooffer undviks. Förtillfället jobbar vi båda på en elektonikavdelning i en hypermarket i Åbo, där även vår idé föddes.

Missnöje gentemot paketresor, turisthålor och bölande ungar fick oss att fundera på ett alternativt spännande sätt att resa.

Våra inspirationskällor har varit såväl Madventures, Anthony Bourdain och Avara Luonto(vet inte vad det är på svenska).

Ni kan förvänta er en hel del vackra landskap, cykling och ärliga beskrivningar.
 
Innan själva resan kommer igång får ni följa med vår utveckling  från soffpotatisar till cykelmarodörer. Ni kommer givetvis att få följa med i vårt sökande efter, och anskaffningen, av materiell.

Ett centralt tema i vår blogg kommer även att vara förbättringen av vår kondition inför resan.

Vi strävar efter att hålla sidorna på finska, svenska och engelska.

Välkommen att följa med utvecklingen av vårt påfund!